Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο για τους λάτρεις του σκόρδου.
Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά για να
αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη πεντανόστιμη σάλτσα.
Υλικά
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
• αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 12 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ.σ. αλεύρι
• 3/4 φλ. τσαγιού λευκό
ξηρό κρασί
• 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
• 1 κοφτό κ.σ. ξερό θυμάρι ή 1 1/2 φρέσκο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. βούτυρο κρύο
Εκτέλεση
Υλικά
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
• αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 12 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ.σ. αλεύρι
• 3/4 φλ. τσαγιού λευκό
• 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
• 1 κοφτό κ.σ. ξερό θυμάρι ή 1 1/2 φρέσκο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. βούτυρο κρύο
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
- Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια σε μέτρια θερμοκρασία, για 8 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ” όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετεστο τηγάνι τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ περίπου μέχρι να “πάρουν” χρώμα.
- Πασπαλίζετε τα σκόρδα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύετε, ρίχνετε το 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, σκεπάζετε το καπάκι και το σιγοβράζετε για 20-25 λ περίπου μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
- Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, ρίχνετε το κρασί και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το 1 φλ. ζωμό κότας το θυμάρι λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ρύζι ή ζυμαρικά.
sintayes