1

.

Μπουτάκια κοτόπουλου σε σάλτσα σκόρδου κρασιού.



mpoutakiakotopoulouskordokrasi.jpg


Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο για τους λάτρεις του σκόρδου.


Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά για να








αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη πεντανόστιμη σάλτσα.



Υλικά



• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο

• αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 12 σκελίδες σκόρδο

• 2 κ.σ. αλεύρι

• 3/4 φλ. τσαγιού λευκό








ξηρό κρασί

• 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας

• 1 κοφτό κ.σ. ξερό θυμάρι ή 1 1/2 φρέσκο ψιλοκομμένο

• 2 κ.σ. βούτυρο κρύο



Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
  2. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μπουτάκια σε μέτρια θερμοκρασία, για 8 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  3. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε








    στο τηγάνι τις σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ περίπου μέχρι να “πάρουν” χρώμα.
  5. Πασπαλίζετε τα σκόρδα με το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύετε, ρίχνετε το 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, σκεπάζετε το καπάκι και το σιγοβράζετε για 20-25 λ περίπου μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
  7. Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, ρίχνετε το κρασί και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το 1 φλ. ζωμό κότας το θυμάρι λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  9. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας ρύζι ή ζυμαρικά.
Σημείωση: Σε αυτή τη συνταγή αν είστε λάτρης του σκόρδου μπορείτε να βάλετε μέχρι και 20 σκελίδες σκόρδου.


sintayes