Cheesecake με nutella και σαντιγί. Μοναδικό…
Υλικά:
Για κρούστα με μπισκότα
Oreo:
1 φλιτζάνι ψίχουλα από μπισκότα Oreo (περίπου 15 μπισκότα)
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Για Nutella Ganache:
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού μαύρη
σοκολάτα
1/4 φλιτζανιού Nutella
θαλασσινό αλάτι για το πασπάλισμα
Για κρέμα Cheesecake:
250γρ. τυρί κρέμα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
3/4 φλιτζανιού Nutella
1/2 φλιτζάνι τυρί mascarpone
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Για
σαντιγί:
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ποτό Frangelico
φουντούκια για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Για κρούστα με μπισκότα Oreo:
Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα τα ψίχουλα μπισκότων.
Πατάμε με 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα μπισκότων τον πάτο γυάλινων μπολ σερβιρίσματος.
Για Nutella Ganache:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε μέσα την Nutella.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ganache σε κάθε μπολ.
Πασπαλίζουμε με μια μικρή ποσότητα από το θαλασσινό αλάτι πάνω την ganache και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο.
Για κρέμα Cheesecake:
Χτυπάμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε την Nutella και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ανακατεύουμε μέσα το τυρί μασκαρπόνε.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.
Ανακατεύουμε το 1/3 περίπου της σαντιγί στο μείγμα cheesecake.
Απαλά ανακατεύουμε την υπόλοιπη σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Γεμίζουμε τα μπολ με κρέμα cheesecake.
Για σαντιγί:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το Frangelico μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.
Απλώνουμε στην κορυφή κάθε μπολ την σαντιγί όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
tromaktiko
Υλικά:
Για κρούστα με μπισκότα
1 φλιτζάνι ψίχουλα από μπισκότα Oreo (περίπου 15 μπισκότα)
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Για Nutella Ganache:
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού μαύρη
1/4 φλιτζανιού Nutella
θαλασσινό αλάτι για το πασπάλισμα
Για κρέμα Cheesecake:
250γρ. τυρί κρέμα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
3/4 φλιτζανιού Nutella
1/2 φλιτζάνι τυρί mascarpone
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Για
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ποτό Frangelico
φουντούκια για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Για κρούστα με μπισκότα Oreo:
Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα τα ψίχουλα μπισκότων.
Πατάμε με 2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα μπισκότων τον πάτο γυάλινων μπολ σερβιρίσματος.
Για Nutella Ganache:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε μέσα την Nutella.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ganache σε κάθε μπολ.
Πασπαλίζουμε με μια μικρή ποσότητα από το θαλασσινό αλάτι πάνω την ganache και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο.
Για κρέμα Cheesecake:
Χτυπάμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε την Nutella και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ανακατεύουμε μέσα το τυρί μασκαρπόνε.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.
Ανακατεύουμε το 1/3 περίπου της σαντιγί στο μείγμα cheesecake.
Απαλά ανακατεύουμε την υπόλοιπη σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Γεμίζουμε τα μπολ με κρέμα cheesecake.
Για σαντιγί:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το Frangelico μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.
Απλώνουμε στην κορυφή κάθε μπολ την σαντιγί όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
tromaktiko