Όταν κάποιος βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει να ελέγχει τις θερμίδες που καθημερινά προσλαμβάνει μέσα από τα τρόφιμα που καταναλώνει. Ακόμη και από τα φρούτα. Ένα θέμα που τίθεται το καλοκαίρι είναι τί εννοούμε λέγοντας ένα φρούτο, καθώς οι μερίδες είναι λίγο σχετικές. Το χειμώνα τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς τα φρούτα είναι από μόνα τους πιο μεριδοποιημένα και μιλάμε για ένα μήλο ένα πορτοκάλι κ.λ.π. Το καλοκαίρι όμως τα πράγματα είναι λίγο σχετικά.
Και ένα κλασσικό παράδειγμα είναι το καρπούζι. Δροσερό, γευστικό, ξεδιψαστικό, για αρκετούς ένα φρούτο ίσον ένα καρπούζι ! Δεν είναι όλως έτσι, γιατί κατά αυτόν τον τρόπο η δίαιτα μπορεί να πάει περίπατο. Όχι για τι το καρπούζι είναι παχυντικό αλλά γιατί η ποσότητα που καταναλώνετε μπορεί να είναι υπερβολική, μιας και «τραβιέται» αρκετά.
Στην πραγματικότητα λοιπόν το καρπούζι δεν είναι
Και κάτι για το τέλος : Όταν το καθαρίζεται κρατείστε στο κομμάτι σας λίγο από το λευκό ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα,
Πηγή: boro