Η αποθέωση της φράουλας σε κέικ
Υλικά:
• 50γρ Βιτάμ κλασικό
• 4 αυγά
• 1/2 ποτήρι ζάχαρη (125γρ)
• 3/4 ποτήρι αλεύρι (130γρ)
• 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (4γρ)
Για τη γέμιση:
• 600γρ φράουλας
• 2 ζελέ φράουλας
• ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Εκτέλεση:
• Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ξεχωρίζουμε τους κρόκου
•Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα δίσκο μεγέθους 22x27 cm καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180 ° C.
• Αφαιρούμε το ψημένο κέικ και το βάζουμε μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα για κέικ φρούτων 8x27cm μεγέθους. Πιέζουμε τη ζύμη στη φόρμα, έτσι ώστε να μην ξεχειλίζει.
• Ετοιμάζουμε τη μους φράουλα. Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τις μισές φράουλες και να τις ανακατεύουμε με το διαλυμένο ζελέ.
• Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες στη φόρμα για το κέικ φρούτων και περιχύνουμε με
• Αναποδογυρίζουμε το κέικ. Πρώτον, αφαιρούμε τη φόρμα και στη συνέχεια το χαρτί. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με επικάλυψη σοκολάτας.
Πηγή: govastileto